Llobarro al forn
Una recepta fàcil, ràpida i sense espines. Els plats senzills ben elaborats no tenen per ser menys bons que els plats complicats.
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 2 llobarros nets i sense espines
- 1/2 kg de patates Canabek
- 1/2 got de vi blanc o de cava
- 1/4 de litre de caldo de peix que hem preparat amb el caps i les espines dels llobarros.
- un raig d'oli verge d'oliva
- un polsim de Sal
- un polsim de Pebre
- 3 grans d’all
Elaboració
Pelarem les patates i les tallarem a rodelles de 1/2 cm de gruix aproximadament. Les posarem repartides al fons d'una plata per anar al forn.
A part sofregim tres dents d’all tallats a làmines ben fines perquè ens quedin cruixents i ho afegim a les patates, amb el vi blanc, el caldo de peix, un posin de sal i de Pebre.
Posarem la plata al forn al màxim de temperatura amb aire calent i la deixem fins que les patates quedin torradetes.
Després traurem la plata del forn i afegirem les supremes de peix repartides sobre el llit de patates. Afegim un raig d'oli i un polsim de sal sobre el peix i tornarem a posar la plata al forn durant uns 5 minuts més aproximadament. Sense ventilador.
Notes
Es pot servir amb una mica de maionesa casolana feta amb ous de pagès, oli de girasol i 1/2 dent d'all i acompanyar el plat amb un bon vi blanc de dominació d'origen Empordà.
Comparteix aquesta recepta: