Croquetes de pop
Amb aquesta recepta conseguireu unes croquetes amb un gust bonissim de pop.
Categoria:
Tipus de plat: Croquetes
Recepta per olla a pressió
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1Kg de pops nets de mida mitjana
- 3 cebes grosses
- un raig generós d'oli d'oliva verge
- un polsim de sal
- un polsim de pebre
- 1 l d'aigua mineral
- 1/2 kg de farina
- una nou de mantega
- 1/2 l de llet sencera
- 2 ous de pagès
- 250 g de pa ratllat
- 1/2 l d'oli de girasol
Elaboració
En una olla a pressió abocarem un raig d'oli d'oliva abundant, ratllarem tres cebes grans, introduirem els pops, un polsim de pebre i un polsim sal i deixem coure fins que els pops es contreguin i agafin un color vermellós. Aleshores abocarem l'aigua i taparem l'olla i la deixarem bullir durant 1/2 hora, fins que ens quedin els pops amb una mena de salseta.
Ho abocarem tot en un bol i amb l'ajuda d'unes tisores de peix tallarem els pops a trocets petits. Volem que quan mengem la croqueta hi trobem trocets de pop.
A part fondrem en una paella una mica de mantega. Molt important: poserem poca quantitat de mantega perquè quan afegim la salsa dels pops a la massa, no ens quedi la croqueta massa greixosa.
Quan tinguem la mantega líquida afegirem la farina i la varrejarem amb la mantega amb el foc encès fins que ens quedi algo com una pasta molt consistent. Seguidament anirem abocant a poc a poc la llet perquè no ens quedin grúmols. Quan aconseguim una consistència aproximadament de vejamel hi afegirem els pops tallats amb la seva salsa.
Deixarem refredar la massa a la nevera i una vegada freda ja podrem formar les croquetes, les quals les passarem per farina, espolsarem l'excés de farina, les banyarem amb ou i les arrebossarem amb pa ratllat.
Aleshores ja les podem congelar per fer-les quan les necessitem o les fregirem per consumir.
Per fregir-les farem servir una paella amb oli de girasol abundant.
Notes
Són bones calentes o fredes acompanyades d'una amanida.
Comparteix aquesta recepta: