Sépia amb pèsols
Un plat tradicional execel•lent preparat de manera molt fàcil i ràpid
Categoria:
Tipus de plat: Guisat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 sèpia gran o dues de mitjanes
- 3 cebes de Figueres grosses
- 1/2 kg de pèsols extra fins
- 6 gambes vermelles
- 1/2 litre de caldo de peix de roca
- Una cullerada de sucre moreno
- Un raig d'oli d'oliva verge
- Un polsin de pebre negre o blanca.
- Un posin de sal
- Un posin de xocolata negre
Utensilis
Cassola de mida mitjana d'al•leació antiadherent
Elaboració
Netegem les sépies, els hi treguem la pell i les tallem a dauets de 3 o 4 cm.
En una cassola mitjana d'al•leació ratllem les cebes, afegim les sépies, un raig d'oli d'oliva, una cullerada de sucre moreno i un polsin de pebre. Anem remenant de tan en tan, fins que la ceba agafi color. Ho coguem tot junt perquè la sèpia ens quedi tendre. Abans que la ceba agafi color la sèpia ha de perdre l’aigua. Per això caldrà esperar aproximadament uns 20 o 25 minuts.
Seguidament passarem les gambes per la planxa amb oli d'oliva i les afegiirem a la cassola. Afagirem 1/2 de litre de caldo de peix, rasparem un polsim de xacolata negre i deixarem que el caldo s’espassegi.
Una vegada el caldo s’hagi convertit amb salsa afegirem els pèsols i salarem al gust i deixarem no més de 5 minuts més perquè no quedin els pèsols massa cuits.
Es tracte d’un plat que predomina el dolç sobre el salat i el contrast d’un sofregit de peix gustós amb el el gust fresc dels pèsols.
Es pot servir tan calent com fred.
Comparteix aquesta recepta: