Púding de cafè i rom amb melindros
Categoria:
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- Caramel líquid de pot
- Vuit melindros
- Un sobre de cafè soluble
- Una pell de taronja
- Una branca de canyella
- Cafè de cafetera
- Una copa de rom
- Set ous sencers
- Cent grams de fideus de xocolata
Utensilis
Una safata fonda pel forn
Un motlle per fer púdings
Una safata plana de porcellana
Una cassola fonda
Una batedora elèctrica
Dos fulls de paper de diari
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda posem a bullir: un litre de llet sencera, 200 grams de sucre, una pell de taronja, una branca de canyella, i un sobre de cafè soluble.
Quan ja a arrencat el bull, ho retirem del foc, i ho deixem refredar.
A part, en un motlle per fer el púding, repartim el caramel líquid per tot el fons del motlle, i tot seguit hi esmicolem els melindros, i els emborratxem amb una barreja de cafè i rom a la proporció d'un got d'aigua.
Un cop ja sigui tèbia la barreja de llet, retirem: la canyella, i la pell de taronja, hi afegim set ous esclatats, hi passem la batedora, omplim el motlle del púding fins a dalt, i el posem en una safata metàl·lica fonda amb dos fulls de paper de diari a sota, i omplim la safata amb aigua fins a la meitat, ho enfornem a 180º, durant 45 minuts, i ja ho podrem retirar del forn fins que refredi.
Un cop el púding ja estigui ben fred, el desemmotllem en una safata de porcellana, i ho espolsem pel damunt amb els fideus de xocolata, i ja el podem servir a taula.
Notes
Si després de fer el púding, ens sobre barreja, sempre podem aprofitar-ho per fer uns flams.
Comparteix aquesta recepta: