Conill confitat
Ingredients
- 1 conill trossejat
- 2 dents d'all
- 1 fulla de llorer
- 3 patates mitjanes
- 1 pastanaga
- 1/2 ceba
- 1 tros de pell de taronja
- olives negres
- sal i pebre
- 2 branquetes de romaní
- oli d'oliva (segons la mida de la plata)
Elaboració
Daurarem el conill, salpebrat, en una paella amb una mica d'oli i un cop daurat el posarem en una plata que pugui anar al forn.
Hi afegirem els alls, el llorer, les patates tallades a rodanxes, les olives, la pell de taronja, la pastanaga i les branquetes de romaní.
Ho cobrirem tot amb oli d'oliva i enfornarem a 90º durant unes tres hores i mitja.
Notes
Ho emplatarem i servirem. Es pot acompanyar amb una escarola amanida per compensar.
Aquesta recepta la feia la meva padrina i barrejava conill, pollastre, corder i porc. Quedava molt bona.
Jo l'havia fet amb pollastre de corral i també està molt bé.
Com que n'ha sobrat ho he posat en una carmanyola i he afegit un got de vinagre de xerès i demà tindrà un altre gust: escabetx.
L'oli que resta es pot aprofitar per altres menjars.
La meva amiga Anna ha arrodonit el plat afegint allioli. Apa un bon suggeriment!
Comparteix aquesta recepta: