Fesolets cuits a casa
Ingredients
- 400 grams de fesolets secs
- Aigua
- Mitja ceba pelada
- Mitja branca d'api
- La part blanca d'un porro
- Una fulla de llorer
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una malla de cotó per coure els fesolets
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, posem els fesolets en remull com a mínim unes dotze hores.
En el moment de coure'ls, agafem totes les verdures i les posem dintre una bossa de malla de cotó, i la lliguem d'un extrem i la reservem.
A continuació, escorrem els fesolets i els posem en una cassola fonda coberts d'aigua, amb un pessic de sal, i un bon raig d'oli d'oliva.
Quan veiem que arrenca a bullir, posem el foc a potencia mitjana, fins que veiem que els fesolets ja són cuits, i els deixem refredar damunt el marbre fins que estiguin temperats, i ja els tindrem a punt per fer amb ells els plats que vulguem.
Notes
Els fesolets, són un llegum molt semblants a les mongetes de Santa Pau, tant pel seu gust, com la suavitat de la seva textura, i és una llegum molt adient per fer empedrats en l'època d'estiu.
Comparteix aquesta recepta: