Crema de carabassa amb toc oriental
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 Kg. i 300 gr de carabassa tallada.
- 2 Porros grossos.
- 1 Terrina de formatge Philadelphia (o similar).
- 1 litre de brou de verdures.
- 1 litre de brou de pollastre.
- Sal i pebre.
- Oli d'oliva.
- Curri.
- Cúrcuma.
- Gingebre.
- Fulles de coriandre.
Elaboració
Tallem els porros i la carabassa en talls petits.
Sofregim en una olla gran els porros, fins que es comencin a daurar, amb un raig d'oli.
Afegim els trossos de carabassa, i els barregem amb el sofregit de porro, i afegim dos gots d'aigua.
Tapem l'olla i deixem coure més o menys 20-25 minuts. Anem remenant de tant en tant.
Quan veiem que la carabassa ja comença a estar cuita, hi afegim els brou de verdures i de pollastre.
Deixem bullir uns 5 minuts més.
Parem el foc, i amb el turmix, ho triturem dins la mateix olla, i salpebrem una mica.
Un cop triturat, hi afegim la terrina de formatge (pot ser normal o light), dues cullerades de cafè de cúrcuma en pols, una altre de curri suau, i una de gingebre (també es pot substituir el gingebre en pols per un tros d'arrel de gingebre, la qual trituraríem al final de la cocció).
Barregem bé amb un toc de turmix.
I ja està a punt de servir afegint una mica de coriandre picat sobre la crema (opcional).
Amb aquestes mesures han sortit 7 tapers com els de la imatge, que son de ració. Es poden congelar.
És bo tant fred com calent.
Notes
M'agrada molt, quan descongelo un tàper de crema, i comença a bullir, tirar-hi dos ous, i deixar que es coguin una mica amb la mateixa crema.
Si ús agrada més espesa, posar menys brou. Una opció també és fer-la sense la cúrcuma, curri i gingebre, i afegir-ho a gust, a cada ració, així pots donar cada vegada un gust diferent segons el dia.
Comparteix aquesta recepta: