Canapè de brandada de bacallà
Aperitiu de brandada de bacallà sobre una llesca de pa de vidre.
Categoria:
Tipus de plat: Canapès
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250 gr. de bacallà fresc
- 1 barra de pa de vidre
- 50 ml. d'oli d'oliva
- 50 ml. de llet
- 50 ml. d'aigua
- 5-6 alls
- puré de patata deshidratat
- ceba deshidratada
- fulla de llorer
- sal, pebre vermell i pebre blanc
Elaboració
En un cassó on hi hem posat l'oli farem a foc mig els alls tallats longitudinalment i la fulla de llorer.
Quan els alls comencin a tenir color hi afegirem el bacallà sense espines tallat a daus grans. Remenem mentre es va fent (2 minuts aproximadament).
Afegim la llet, l'aigua, un polsim de sal i pebre blanc. Remenem fins que agafi el bull i tanquem el foc.
Retirarem la fulla de llorer i, emprant una batedora, una thermomix o similar, ho triturem ben finament. Quedarà ben líquid.
Hi afegim amb compte el puré de patata deshidratat i remenem suaument per integrar-lo fins aconseguir la textura desitjada, provem i corregim de sal si cal.
Un cop tenim la tenim al punt passem la brandada a una màniga pastissera.
Mentrestant, torrem lleugerament al forn la barra de pa de vidre oberta per la meitat.
Un cop feta i freda, la tallem a l'ample formant rectangles d'entre 2 i 3 cm d'ample.
Amb l'ajuda de la mànega pastissera, posem la brandada de bacallà sobre les llesques de pa.
Acabem la tapa espolsant pebre vermell sobre els canapès i decorant amb ceba deshidratada per sobre.
Emplatem i... a gaudir!
Notes
Com la quantitat de canapès és important, millor fer dues safates o bé repartir les unitats entre els comensals.
Preferiblement, emplatar sobre un fons negre (cosa que jo no vaig poder fer
Comparteix aquesta recepta: