Calamars de potera amb la seva tinta

Categoria:
Recepta per
Típica de: Mallorca
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

2 racions

Elaboració

Es renta una mica el calamar, però sense netejar-lo per dins.
En una graella, hi posem un grapat de sal i es deixa escalfar.
Quan està molt calenta la graella s'hi posen els calamars a foc mig, i es torren uns 4 minuts per cada costat.
Mentre es couen, en un morter, aixafem els alls i el julivert, i afegim un raig d'oli, i unes gotes de vinagre de Mòdena, i ho remanem bé.
Es treuen els calamars del foc, els emplatem, i separem les potes, i treiem els ulls, la boca, les tripes, i la closca.
Es talla el calamar en rodanxes, deixant que la tinta s'escampi per sobre.
Escampem per sobre una mica del que hem preparat al morter i s'ha de menjar tot d'una.

20min

Notes

És indispensable perquè es pugui preparar així que el calamar de potera sigui fresc, pescat el dia anterior o com a molt dos dies enrera. Sinó no podem utilitzar la tinta. Acompanyat amb verdura a la graella, és un àpat molt sa i complert.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se