Arròs de coco amb cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
Aquest arròs es un dels nostres arrossos predilectes per acompanyar tot tipus de plats, pero especialment plats de cuina asiàtica. Es molt fàcil de fer i surt molt bo quan s'hi afegeix el cruixent per sobre. No tingueu por, no es gens picant!
Ingredients
- 2 tasses d'arròs gessamí
- 1 llauna (400 ml) de llet de coco
- 1 + ½ tassa d'aigua
- 1 culleradeta de sal (o al gust)
Cruixent de gingebre, bitxo i cacauets:
- 1 ½ cullerada d'oli d'oliva
- 5 cm tros de gingebre, pelat i tallat en juliana (40 g)
- 3 grans d'all, a rodanxes fines
- 2 bitxos vermells, tallats en juliana
- 30 g cilantro, tallat a trossos de 3 cm
- 25 g cacauets salats i torrats, tallats gruixuts
- 1 cullerada llavors de sèsam
- 1 llima, tallada en 6 trossos, per servir
- Sal
Utensilis
Es pot fer tambe amb la Thermomix o en una arrossera.
Elaboració
En una olla de mida mitjana o en un bol, esbandiu l'arròs gessamí amb diversos canvis d'aigua freda fins que l'aigua surti clara. Escorreu l'excés d'aigua en un colador gran de malla fina i torneu a posar l'arròs a l'olla.
Afegiu-hi la llet de coco, l'aigua i la sal.
Porteu la barreja a ebullició a foc fort. Quan comenci a bullir, abaixem el foc a la temperatura mes baixa que tenim i el deixem coure tapat durant 20 minuts. Destapeu i continueu cuinant durant 5 minuts mes.
Remenar l'arròs i trenca els grumolls grans suaument amb una forquilla i servir amb la barreja cruixent per sobre.
Mentre es cou l'arròs, poseu l'oli en una paella mitjana i poseu-ho a foc mitjà-alt. Un cop calent, afegiu-hi el gingebre, l'all i els bitxos i fregiu-los durant 3-4 minuts, remenant sovint, fins que tot just comenci a daurar-se.
Afegiu el cilantro, els cacauets, les llavors de sèsam i una polsim generós de sal i continueu fregint durant 1-2 minuts, fins que estigui tot daurat.
Aboqueu-ho sobre un plat amb paper de cuina.
Poseu l'arros l'arròs en un bol o en plats individuals i aboqueu la barreja per sobre amb una cullera i serviu, amb els trossos de llima al costat.
Notes
Es pot acompanyar amb pollastre, verdures asiatiques al vapor i gambes.
Comparteix aquesta recepta: