Estofat de mongetes vermelles (pintes)

Plat típic de l'Alt Berguedà. és un plat la seva recepta ens ve de la bona amiga Àngela de Vallcebre.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Pel sofregit:

Bunyols de pa:

4 racions

Elaboració

El dia abans posar les mongetes en remull.
Fer el sofregit amb la ceba l'all i el tomàquet amb un polsim de sal i un polsim de sucre. Quan és fet el reservem.
Fregim amb poc oli la botifarra negra que hem tallat a rodanxes i la reservem.
Posem a coure en una olla amb aigua les mongetes, el morro o el tall escollit i la fulla de llorer. Mantenim el foc baix i vigilem que no s'acabi l'aigua i n'anirem afegint de freda si cal.
Quan falti poc hi afegirem les patates a daus que anirem trencant amb ajuda d'un ganivet, per tal que deixin anar el seu midó.
Un cop cuites les patates hi afegirem el sofregit i la botifarra que hem reservat, un cop fet un xup-xup d'uns minuts, es retira del foc.
Per fer els bunyols de pa posem en un bol la molla de pa, l'all rallat o tallat petit, el julivert i un ou. Ho remenem tot amb l'ajut d'una forquilla procurant no trinxar-ho, ho volem només remenat.
En una paella posem oli a escalfar, amb un cullera anem agafant la massa que hem preparat i la fregim. Tant bon punt els bunyols són torrats es reserven a banda.
Arribats a aquest punt es poden servir les mongetes amb els bunyols a banda o bé es poden incorporar els bunyols a l'estofat que hem retirat del foc.

2h

Notes

Es preferible fer-ho en una olla per tenir el xup-xup, però si volem anar més ràpid es pot fer a l'olla a pressió


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se