Estofat de llenties amb botifarra negra de ceba i tastet

Aquesta recepta combina el gust de la botifarra negra de ceba amb el tastet (botifarra blanca crua) amb el de les llenties i el del sofregit de ceba, els pebrots verds i vermell, l'all i les especies que s'hi posin

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Primer prepareu la verdura és a dir:

Peleu el pebrot vermell i talleu-lo en brunoise (a daus). El pebrot vermell es pela per treure el màxim de la pell ja que no s'estova en coure.
Talleu en brunoise els pebrots verds i la ceba pelada.
Amb el ganivet trinxeu els dos grans d'all.
En una cassola no massa plana, (per reduir al màxim els esquitxos), posar una mica d'oli i escalfar-lo a foc mig que mantindrem al llarg de tota la cocció.
Fregir les botifarres negres i el tastet.
Reservar-los. Un cop freds tallar-los a talls de 1cm aprox (cuites no es desfan al tallar-les).
En la mateixa cassola i sense treure l'oli poseu a fregir els pebrots.
Quan siguin a mig coure afegiu-hi la ceba i l'all.
Poseu a escalfar el brou que hagueu triat.
Quan la verdura sigui cuita afegiu les llenties i el brou (si veieu que, al coure, baixa massa el líquid podeu afegir aigua calenta poc a poc, ja que no volem que l'estofat quedi massa líquid ni massa sec)
Deixeu que faci xup-xup uns 10min. Salpebreu.
Poseu-hi les botifarres i el tastet.
Afegiu les especies que vulgueu, (jo hi poso pebre vermell de La Vera i curri)
Acabar de coure 10 minuts més, treure del foc i deixar reposar uns 5 minuts amb la cassola tapada.
Ja poseu servir-les

50min

Notes

Podeu acompanyar-ho amb unes torrades de pa de pagès.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se