Macarrons mar i muntanya; amb pop, sípia i carn de vedella
La combinació dels gustos del pop, la carn i la sípia amb la pasta i el sofregit fa que quedi un plat equilibrat i sense complicacions per cuinar-lo. Permet fer una cuina de pasta diferent dels camins clàssics com poden ser la pasta a la carbonara o a la bolonyesa.
També es poden fer amb carn magra de porc i queden molt bons
Ingredients
- 400g de macarrons ("pluma" del 5 per exemple)
- 400g de pop cuit.
- 300g de sípia que haurem demanat a la peixateria que la pelin i ens reservin la melsa.
- 200g de carn trinxada de vedella.
- 1 ceba grossa o dues de mitjanes.
- 1 pebrot vermell.
- 2 pebrots verds per fregir.
- 2 grans d'all.
- 2 fulles de llorer.
- Oli verge d'oliva.
- Sal.
- Pebre.
- Curri.
- Pebre vermell de La Vera.
Elaboració
Preparem els ingredients que anirem reservant:
Tallar la ceba en brunoise fina.
Pelar el pebre vermell i tallar-lo en brunoise.
Tallar en brunoise els dos pebrots verds, (recordar de rentar els pebrots abans de tallar-los).
Amb el ganivet pelar i trinxar els dos grans d'all.
Tallar a daus de 1cm el pop.
La cocció:
La pasta la bullirem en aigua. Hi posarem dues fulles de llorer, un raig d'oli d'oliva i sal.
Nota: donat que la cocció dels altres elements trigarà més, ens esperarem a posar la pasta a bullir a que les resta d'ingredients estiguin cuits.
En una cassola ampla, (a foc mig), hi posarem a escalfar unes 2 cullerades d'oli.
Amb l'oli calent i afegirem la ceba.
Quan faci uns 5 minuts que la ceba s'estigui coent, hi afegim les sípies senceres.
Ho farem així per tal d'estovar més fàcilment la sípia que si l'afegim quan la ceba, els pebrots i els alls Ja siguin cuits. Quan la sípia estigui tova, la retirem de la cassola i la reservem.
Sense treure la ceba hi afegim els pebrots i els alls.
Salpebrem.
Quan la verdura sigui cuita hi afegim la carn trinxada que remourem per tal que no s'agrumolli.
Seguidament hi afegirem el pop que ja és a punt i la sípia que haurem tallat a daus, un cop s'hagi refredat, per poder-la tallar sense cremar-nos.
Courem el contingut de la cassola a foc baix per tal que faci el xup-xup i s'amalgamin els gustos.
Afegim la melsa i la barregem.
En aquest moment podem posar a bullir la pasta tot vigilant que no sigui massa eixut el contingut de la cassola.
Si cal podem anar afegint-hi aigua de la que està bullint amb la pasta.
Quan la pasta estigui "al dente" la colem, retirem les fulles de llorer i afegim la pasta al contingut de la cassola. La barregem amb cura.
Ara és el moment d'afegir el curri i el pebre vermell de La Vera.
Un altre xup-xup de 5 a 8 minuts ens acabarà d'arrodonir el plat.
Retirem la cassola del foc, la deixem reposar uns altres 5 minuts i ja la podem servir.
Comparteix aquesta recepta: