Estofat de xai amb botifarra negra, botifarra crua, pastanaga i escalunyes

Aquest estofat de xai canvia respecte a la recepta més clàssica pel sabor que hi aporta la carn de les dues botifarres i el gust de les escalunyes.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Començarem preparant els diversos ingredients que anirem reservant:

Esparraquem (estripem) les dues botifarres i reservem la carn eliminant la pell.
Pelem les dues pastanagues i les tallem a rodanxes de 1cm de gruix (aprox.)
Pelem les escalunyes i les tallem a rodanxes de 0, 5cm de gruix.
Tallem les llesques de cuixa a mida de mossegada i eliminem l'ós.
Rentem les branquetes de romaní.
Pelem els alls que courem sencers.

Procés:

En una cassola amb oli que escalfarem a foc mig alt, segellem la carn de xai coent-la pels seus costats de 10 a 15 minuts.
Un cop segellada la carn, la reservem.
En un plat barregem la carn de les dues botifarres.
En la mateixa cassola sense treure l'oli, coem totes les verdures (pastanagues, alls i escalunyes), afegim el tomàquet fregit, salpebrem i posem un polsim de gingebre.
Tapeu la cassola.
Quan les escalunyes estiguin transparents hi afegim la carn de les botifarres que remenarem per tal que es barregin bé amb la verdura.
Al cap de 5 minuts, la carn de les botifarres ja tindrà la primera cocció, hi afegim la carn de xai.
Ara hi afegirem el got de vi ranci i la quantitat d'aigua necessària per cobrir-ho tot.
Afegim el romaní.
Abaixarem el foc per tal que s'inicii el xup-xup, mateix que haurem de mantenir fins que tot sigui cuit, normalment són les pastanagues les que costa més de coure.
Només heu de vigilar que no s'assequi l'estofat, aneu remenant de tant en tant i si cal afegiu una mica d'aigua.

3h

Notes

Per acompanyar-lo jo tallo a rodanxes 2 pebrots verds per fregir (els trec la cua i el centre) per (en diuen pebrots italians) i també 1 carbassó. Els fregeixo en una paella
sense arrebossar i els poso separats en dos plats per tal que cada comensal n'agafi la quantitat que vulgui.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se