Formatge ricotta al forn
Normalment faig una tanda gran de ricotta i quan es refreda poso al congelador els ramequins. És fantàstic per quan no tens molt de temps per cuinar, només els has de descongelar i servir amb una amanida o com a part d'una taula d'antipasto.
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Oli d'oliva
- 500 g de ricotta fresca escorreguda
- 2 ous lleugerament batuts
- 3 cullerades de farigola fresca, només les fulles
- 1 culleradeta de ratlladura de llimona
- 1 culleradeta de sal marina
- 1 culleradeta de flocs de bitxo (opcional)
- Pebre negre acabat de moldre
- Una mica de pebre vermell
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 180ºC.
Greixeu dos motlles de 250 ml amb una mica d'oli d'oliva i folreu la base amb paper de forn. (Jo de vegades utilitzo quatre ramekins de 125ml de capacitat).
Posar la ricotta escorreguda en un bol amb els ous, les fulles de farigola, la ratlladura de llimona, la sal i els flocs de bitxo (si s'utilitzen) i remenar bé fins que estigui ben barrejat.
Assaoneu bé amb pebre negre acabat de moldre.
Aboqui la barreja als motlles preparats i allisar la part superior.
Escampar-hi una mica de pebre vermell i ruixar amb una mica d'oli d'oliva verge extra.
Enfornar durant uns 30-40 minuts, o fins que estigui quallat i daurat.
Deixar refredar als motlles abans de servir.
Per a 4 o 6-8 persones com a part d'un antipasto una taula de formatges.
Notes
Variació: Enforna la ricotta segons la recepta de baix. (Jo faig servir ramequins petits perquè em surtin racions individuals). Deixeu-ho refredar i, abans de servir, pre-escalfar el forn a 180ºC. Traieu la ricotta del motlle i poseu-la en una safata apta per al forn. Afegir 100 ml de nata liquida sobre la ricotta i escampar-hi una mica de parmesà. Enfornar durant uns 15 minuts o fins que el formatge es dauri i la crema espesseixi. Escampar-hi pinyons lleugerament torrats. M'encanta servit amb una amanida de rúcula amb pernil salat fregit i cruixent i amb un amaniment fet amb:
1 gra d'all, triturat
1 culleradeta de mostassa de gra
3 culleradetes de vinagre de vi blanc
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Sal i pebre negre.
Comparteix aquesta recepta: