Rap i escamarlans amb romesco d'avellana
Categoria:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per fer el romesco:
- 1 pebrot de fer romesco ( nyora NO)
- un grapadet d'avellanes torrades DO Reus
- 1 all tendre
- 1 gra d'all escalivat (opcional)
- oli
- Sal
- Un bon tall de rap i un escamarlà per persona
Elaboració
Fem el romesco:
Escaldem el pebrot de fer romesco i li treiem la carn.
Piquem les avellanes , han de quedar que es noti una mica el granet).
Hi afegim l'all tendre i l'all escalivat i ho piquem una miqueta més.
Hi posem un raget d'oli , la carn del pebrot i un gotet d'aigua i ho triturem bé.
Ho posem al foc ben baixet fins que es redueixi una miqueta.
Elaborem el plat:
Agafem el rap i el marquem una mica en una paella amb un rajolí d'oli. Hi tirem al damunt la salsa i deixem que s'acabi de coure fins que el peix estigui gairebé cuit, però no del tot.Els escamarlans s'afegeixen al darrer moment.
Es deixa reposar fins l'endemà.
Una mica abans de menjar es posa a escalfar a foc ben baixet. Al suc s'hi poden afegir uns fesols cuits (jo no els hi he posat).
Notes
És més bo fet d'un dia per l'altre, ja que els romescos amb el repòs guanyen. Per això s'ha de tenir cura amb la cuita del peix perquè no ens quedi massa sec.
Comparteix aquesta recepta: