Gotet de gelatina de tomàquet escalivat amb mousse d'albergínia
Categoria:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Per decorar
- Tomàquets xerry
- Anxoves
- Per la mousse d'albergínia
- 1 albergínia
- 1 clara d'ou
- 1 full de gelatina
- Sal
- Oli d'oliva
- Per la gelatina de tomàquet escalivat
- 1 i ½ fulls de gelatina (però jo en vaig posar 2)
- 4-5 tomàquets per escalivar
- Sal i pebre
Elaboració
S'escaliven els tomàquets i l'albergínia, els peleu i treieu les llavors.
Per fer la gelatina de tomàquet, agafem els tomàquets ja nets i sense llavors, els triturem i tamissem, rectifiquem de sal i pebre i afegim la gelatina prèviament remullada en aigua freda i dissolta en un parell de cullerades del tomàquet encara calent.
Agafem uns motllos o gotets, els omplim i els posem a la nevera.
Per fer la mousse d'albergínia, dissoldrem el full de gelatina prèviament remullada amb aigua freda, amb una mica d'aigua calent. Després tritureu l'albergínia amb l'aigua que conté la gelatina i un rajolí d'oli d'oliva. Seguidament muntarem la clara a punt de neu i ho barrejarem amb molt de compte amb la albergínia.
Quan tinguem solidificada la gelatina de tomàquet hi afegirem l'albergínia, un tomàquet xerry tallat per la meitat i un filet d'anxova i unes gotes de l'oli de marinar les anxoves
Comparteix aquesta recepta: