Arròs melós de pollastre i verdures
Ingredients
- 500g. Arròs
- 1/2 pollastre a talls petits com per l'allet
- 2 litres de caldo de pollastre (amb les restes del pollastre i qualsevol verdura)
- 3 Carxofes
- 100 grs. de mongetes verdes
- 100 grs. de garrofons
- 1 pebrot verd
- 4 Cullerades de tomàquet triturat
- 2 Alls
- Oli, sal i pebre
- Colorant.
Utensilis
Aquest arròs, es fa molt bé en una caldero, però també es pot fer en paella o cassola de fang.
Elaboració
En un caldero, o paellera, hi afegim un bon raig d'oli, com 6 ó 8 cullerades grans. Aixafem els alls sencers, fent servir el ganivet pla, i donant-los un cop al damunt. Els fiquem al caldero, i que es dorin una mica. Salpebrem i afegim el pollastre i rostim uns minuts fins que estigui daurat. Mentrestant, tallem el pebrot en juliana, netegem les carxofes i tallem a cuarts, les mongetes a talls grans, i tirem les verdures per aquest ordre dins el caldero amb el polastre i remenem. Deixem que es facin una mica i afegim els garrofons. Remenem tot el conjunt, durant uns minuts, procurant no desfer les carxofes, i tirem el tomàquet amb un polsim de sal. Remenem tot un altra vegada, i deixem cinc minuts. A continuació tirem la meitat del caldo, que teniem calent i afegim una culleradeta de colorant. Fem bullir uns cinc minuts, i tirem l'arròs. Deixem bullir a foc mitjà. No deixarem que s'asequi i si és necesari afegirem caldo, procurant que quedi melós i no sec. Anirem rectificant de sal, (recomano que estigui un punt més salat del que ens agradaria), i quan el grà estigui al nostre gust apaguem el foc, i servim al moment. (si queda el gra un pel dur per al nostre gust, deixem reposar cin minuts tapat amb un drap).
Notes
En el Mercadona , venen unes bosses de verdures congelades especials per paella, que donen molt bon resultat per aquest plat.
Comparteix aquesta recepta: