Bunyols de vent farcits amb crema
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
*Per uns 30 bunyols:
- 125 ml. d’aigua (o llet)
- 75 gr. de farina
- 60 gr. de mantega
- 3 ous petits
- sal
- anís
- sucre
*Per la crema:
- 500 ml. de llet
- 4 rovells d’ou
- 100 gr. de sucre
- 40 gr. de Maizena
- Aromes: canyella, vainilla, anís, pell de llimona...
Elaboració
- Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal.
- Quan l’aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó.
- Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
- Fregir petites porcions de la pasta en oli calent.
- Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d'anís i arrebossar-los amb sucre.
*Per fer la crema:
- Dissoldre la Maizena en un rajolí de llet freda.
- En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre i l’aroma. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica per tal que s’infusionin les aromes.
- A part, barrejar els rovells amb la Maizena.
- Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc, abocar dins un recipient i filmar a pell.
- Un cop refredada, la utilitzem per farcir els bunyols (és molt pràctic utilitzar unes tisores per foradar els bunyols i després omplir-los amb la mànega pastissera).
Comparteix aquesta recepta: