Bescuit de préssec en almívar
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 o 9 mitjos préssecs en almívar,
- 4 ous,
- 250 g de sucre,
- 12 cullerades del suc dels préssecs,
- 2 culleradetes d'essència de vainilla,
- 4 cullerades de mantega en pomada,
- 250 g de farina,
- 11 grams de llevat en pols (tipus Royal)
- Ratlladura de llimona i
- 2 cullerades de kirsch
Elaboració
Comencem untant el motlle de mantega i li espolsem abundant sucre moreno, ho repartim pel fons i parets del motlle, posem els mitjos préssecs repartits pel fons. Reservem per utilitzar posteriorment. Pre-escalfem el forn a 180 graus. En un bol, barregem els ous amb el sucre. Afegim el suc dels préssecs, la ratlladura de llimona, el kirsch o el licor que més us agradi, la vainilla i la mantega en pomada. A continuació afegim la farina amb el llevat, barregem bé i posem la massa en el motlle. Introduïm en el forn i coem de 30 a 40 minuts (fer la prova amb l'escuradents). Si veiem que agafa massa color tapem la superfície amb paper d'alumini. Al treure desemmotllem ràpidament donant-li la volta. Si ho deixem refredar és possible que s'enganxi amb el sucre fos.
Notes
La recepta original d'aquest pa de pessic és d'un petit llibre en aleman i es diu alguna cosa així com pa de pessic cap per avall de préssecs en almívar. Això és per la forma tan singular de fer-ho, que consisteix a fer-ho al revés.
Comparteix aquesta recepta: