Escalivada
Categoria:
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Dues albergínies.
- Dos pebrots.
- Dues tomaques vermelles i dolces.
- Dues cebes.
- Sal, oli verge d'oliva (un bon raig).
Utensilis
Una safata bonica de servir.
Elaboració
Una vegada tot ben passat per sola el raig de l'aigua, mullat mateix, ho posarem en una plata al forn, deixant-ho coure fins que la mateixa olor ens indiqui que ja és cuit i tovet. (Uns vint minuts aproximadament).
Ho pelarem i treurem les llavors dels pebrots.
Ho farem a tires llarguetes, i ho posarem en una safata de servir.
Hi tirarem un bon raig d'oli i una mica de sal.
És un acompanyament excel.lent per qualsevol carn o peix a la planxa.
Notes
Aquesta escalivada, queda amb més bon gust, si podem fer-la a les brases, o a la llar de foc.
Podem menjar-la freda o calenta, (a gust).
Comparteix aquesta recepta: