Llonganissa fresca fregida amb vi
Ingredients
- llonganissa fresca
- vi blanc o negre
- oli d'oliva
- sal i pebre
Elaboració
A la paella hi posarem la llonganissa que ens vingui de gust i afegirem el vi blanc o negre. Deixarem que a foc lent es vagi fent. La tombarem perquè es cogui pels dos costats. Quan s'hagi begut el vi augmentarem el foc i hi posarem l'oli d'oliva perquè es fregeixi per fora. No massa quantitat d'oli perquè quedi amorosida, torradeta per fora i molt tendre per dintre. Salpebrem.
Notes
Aquesta manera de fregir la llonganissa la vaig veure fer en un programa francès de cuina. Ells la van fer amb vi negre i quan ho vaig comentar amb la meva amiga Pilar em va dir que la seva àvia la feia amb vi blanc. I ara m'agrada més amb vi blanc.
Seria un menjar ideal per anar demà al pícnic a Montjuïc. El podríem acompanyar d'unes bones mongetes del ganxet fregides i un bo vi del Priorar servit en una bona copa. De postres? Una macedònia de fruita. Això sí: les típiques estovalles de quadres i un bon pa ho completarien.
Comparteix aquesta recepta: