Mona de pasqua
Categoria:
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Per el pà de pessic
- 6 ous 300 g. de sucre
- 200 g. de farina
- 1 sobre de llevadurina
- Per l'adorno
- 1 rovell d'ou
- 100g de sucre glas
- 100g. de mantega
- Melmelada
- Fruita confitada, ous durs, o
- Figura de xocolata.
Elaboració
Bateu els rovells d'ou amb el sucre, i després la farina i els llevat.Quan estigui ben traballat, aboque-hi les clares muntades a punt de neu, continueu treballant-ho. Untar el motllo i posar-ho al forn a 180º. uns 30 m. però cal vigilar la cocció.
Quan s'hagi cuit el pà de pessic, es refreda, es treu del motlle i es talla per la meitat per el farciment.
Es pot fer de dues maneres: amb melmelada o amb mantega, rovell i sucre.
Amb la melmelada no te cap secret, s'unta per el farciment i després pel damunt i costats. Per l'adorno amb fruita confitada, ou dur i ametlles tallades a trocets per els costats.
Amb el farciment de mantega, cal batre el rovell amb la mantega i després anar-hi afegint el sucre, aquesta també s'adorna igual que l'altre.
Comparteix aquesta recepta: