Pinya amb crema catalana a la ratafia

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

•Es talla la pinya per la meitat verticalment i es buida l'interior.
•Es talla la polpa de la pinya a daus i es deixa macerar amb el licor.
•Es prepara la crema. En un cassó, s'hi posa la llet amb el canó de canyella, la vainilla i la pela d'una llimona (sense la part blanca que donaria amargor) i la meitat del sucre. Es bull i es deixa aromatitzar durant 5 minuts.
•Mentrestant, en el vas del túrmix, s'hi barregen els rovells amb la resta del sucre i la maizena.
•Quan la llet hagi bullit, es barreja amb la mescla dels rovells tot batent fora del foc.
•Es posa la mescla al foc, i es cou fins que espesseixi, tot remenant per a què no s'enganxi.
•Quan estigui al punt, es deixa refredar a temperatura ambient.
•Es barreja la crema amb els daus de pinya perfumats de la ratafia i s'omple la pinya buida.
•S'empolsima amb una mica de sucre pel damunt i es crema amb l'ajuda d'un cremador.

30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se