Mandonguilles de xai amb salsa de cafè a la menta

Categoria:
Típica de: Espanya → San Sebastia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Es pica la carn de xai i la de vedella, passant, alhora, dues vegades per la màquina. Es posen en un bol de vidre i s'agrega la molla de pa mullada en llet i escorreguda estrenyent les mans, la meitat de la menta picada i la sal, i es barreja tot bé. Es formen boles de la mida del tamany d'una nou, i es cobreixen amb la farina. Després, es fregeixen en una paella, amb abundant oli calent, es dauren, s'escorren i es van posant en una cassola de fang, una mica fonda. A continuació, es pica la ceba, es talla en rodanxes la part blanca del porro, s'assaonen i es fregeixen en una mica de l'oli, del que hem utilitzat per fregir les mandonguilles. S'agrega el cafè acabat de fer, un got d'aigua, dues cullerades de julivert picat, la resta de la menta, també picada, i es deixa coure a foc suau durant uns deu minuts. Es passa la salsa pel passapuré, s'agrega a les mandonguilles i es deixa coure el conjunt uns quinze minuts. Si la salsa estigués molt espessa, s'afegirà una mica més d'aigua, ja que les mandonguilles han d'estar totalment cobertes de líquid. A part coem l'arròs basmati, en aigua amb sal i al que afegirem, a meitat de la cocció, els brins de safrà. Finalment, es serveixen amb motlles d'arròs blanc, aromatitzat amb el safrà.

Notes

Recepta de l'inoblidable Patxiku Kintana, vulgo Patxi Boles, de Donostia, és una recepta que no he tornat a trobar en cap restaurant, i que gairebé havia oblidat, demà mateix les tornaré a cuinar, perquè són delicioses.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se