Àspic de faves

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

4 racions

Utensilis

Flaneres metàl·liques

Elaboració

Ofeguerem les faves fent un sofregit amb la ceba, posant la cullerada de xerès i salpebrant. Tallarem el pernil i les butifarres negra i blanca a daus,
i els afegirem a les faves quan ja estiguin a punt, en els dos últims minuts. Tapem i deixem reposar.
Farem la gelatina segons les instruccions del fabricant. Jo he fet la Vahiné.
A les flaneres he posat les faves, sense el tall, i la gelatina fins a cubrir-les. Les he posat a la nevera perquè es quallés la gelatina (unes 2 hores).
Penseu que la gelatina que hem de guardar per acabar d'omplir les flaneres no ha d'anar al frigorífic per tal de que no es coaguli.
Després he afegit el pernil i les butifarres per damunt i una mica més de gelatina.
Els alls tendres els he fregit tallats llargs.
Per a treure els àspics de les flaneres les he posat uns segons en aigua calenta (bany maria) per tal de que sortissin més fàcilment. Uns segons.
S'ha de passar un ganivet pel voltant de l'àspic i sortiran bé.

30min

Notes

He de dir que ha sigut la primera vegada que he fet un àspic i el resultat m'ha agradat molt. L'he pensada per a fer l'enllaç amb la recepta del dia 15 dels "Fogons de la Bordeta".
Em va agradar la iniciativa i aquí està la recepta, amb tots els ingredients d'unes faves ofegades i guarnida amb unes fulles de menta.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se