Risotto de ceps i trompetes de la mort

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 all
  • Oli d'oliva
  • 250 gr. d' arròs bomba ( o carneroli o arborio)
  • 1 ceba
  • 500 gr, de “mezclum” de ceps i trompetes de la mort
  • 200 gr. de pernil de glà a daus
  • ½ got de vi blanc
  • Julivert, sal, pebre negre
  • 1 litre de brou d'au
  • Oli d'oliva
  • 1 cullerada sopera de mantega
  • 75 g. formatge parmesà ratllat

4 racions

Elaboració

o Saltar el pernil en una cassola amb una mica d'oli (molt poc) i reservar.
o A la mateixa cassola posem a daurar la ceba picada petita i 1 dent d'all..
o Tot just la ceba sigui daurada afegirem els bolets nets i trossejats i els deixem fins que perdin l'aigua i comencin a daurar-se i reservem.
o A la mateixa cassola afegim l'arròs i l'anacarem (deixar el gra gairebé transparent; ho aconseguirem remenant l'arròs constantment a foc mig aprox. 3 minuts).
o Incorporem les bolets i el pernil i reguem amb el vi temperat ; remenant fins que s'hagi evaporat l'alcohol.
o Fiquem el brou molt calent just a nivell de l'arròs i continuem remenant i remullant (anem afegint brou quan l`arrós comença a enganxar-se) fins que el gra sigui “al dente”.
o Treiem la cassola del foc, deixem reposar l'arrós tapat 3/5 min i tornem a posar al foc afegint els greixos per lligar-lo (oli o nata) amb moviments circulars dels laterals cap al centre.
o Acabar posant una nou de mantega o bé un rajolí d'oli d'oliva i formatge parmesà ratllat.
o Reposar i Emplatar.

40min


Recepta de cuina de Risotto de ceps i trompetes de la mort
Emplatat amb una teula de parmesà...
per Àngels Puntas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3007 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: