Risotto de ceps i trompetes de la mort
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Itàlia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 all
- Oli d'oliva
- 250 gr. d' arròs bomba ( o carneroli o arborio)
- 1 ceba
- 500 gr, de “mezclum” de ceps i trompetes de la mort
- 200 gr. de pernil de glà a daus
- ½ got de vi blanc
- Julivert, sal, pebre negre
- 1 litre de brou d'au
- Oli d'oliva
- 1 cullerada sopera de mantega
- 75 g. formatge parmesà ratllat
4 racions
Elaboració
o Saltar el pernil en una cassola amb una mica d'oli (molt poc) i reservar.
o A la mateixa cassola posem a daurar la ceba picada petita i 1 dent d'all..
o Tot just la ceba sigui daurada afegirem els bolets nets i trossejats i els deixem fins que perdin l'aigua i comencin a daurar-se i reservem.
o A la mateixa cassola afegim l'arròs i l'anacarem (deixar el gra gairebé transparent; ho aconseguirem remenant l'arròs constantment a foc mig aprox. 3 minuts).
o Incorporem les bolets i el pernil i reguem amb el vi temperat ; remenant fins que s'hagi evaporat l'alcohol.
o Fiquem el brou molt calent just a nivell de l'arròs i continuem remenant i remullant (anem afegint brou quan l`arrós comença a enganxar-se) fins que el gra sigui “al dente”.
o Treiem la cassola del foc, deixem reposar l'arrós tapat 3/5 min i tornem a posar al foc afegint els greixos per lligar-lo (oli o nata) amb moviments circulars dels laterals cap al centre.
o Acabar posant una nou de mantega o bé un rajolí d'oli d'oliva i formatge parmesà ratllat.
o Reposar i Emplatar.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3007 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.