Pinya amb crema catalana a la ratafia
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 pinya baby per comensal
- 100 cc. ratafia (es pot substituir per vi dolç, cointreau, licor 43…)
- 500 ml de llet sencera
- 5 rovells d'ou
- 100 g de sucre
- 20 g de maizena
- 1 canonet de canyella
- Pela d'una llimona
- Vainilla
6 racions
Elaboració
•Es talla la pinya per la meitat verticalment i es buida l'interior.
•Es talla la polpa de la pinya a daus i es deixa macerar amb el licor.
•Es prepara la crema. En un cassó, s'hi posa la llet amb el canó de canyella, la vainilla i la pela d'una llimona (sense la part blanca que donaria amargor) i la meitat del sucre. Es bull i es deixa aromatitzar durant 5 minuts.
•Mentrestant, en el vas del túrmix, s'hi barregen els rovells amb la resta del sucre i la maizena.
•Quan la llet hagi bullit, es barreja amb la mescla dels rovells tot batent fora del foc.
•Es posa la mescla al foc, i es cou fins que espesseixi, tot remenant per a què no s'enganxi.
•Quan estigui al punt, es deixa refredar a temperatura ambient.
•Es barreja la crema amb els daus de pinya perfumats de la ratafia i s'omple la pinya buida.
•S'empolsima amb una mica de sucre pel damunt i es crema amb l'ajuda d'un cremador.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3087 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.