Sípia a la gallega
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 sípia gran (de les que es fan estofats). Només el cos.
- 1 patata mitjana
- pebre roig
- pebre negre
- flor de sal
- oli d'oliva
- allioli (si ve de gust)
Elaboració
Posarem en aigua bullent el cos de la sípia uns 20' aproximadament, amb una mica de sal.
Haurem d'anar provant que estigui tendre.
Les potes i restes les guardarem per fer un estofat un altre dia.
Quan veiem que ja està la colarem.
En farem una tires més o menys iguals i després a daus.
Mentrestant també haurem bullit una patata amb la pell.
Un cop cuita la pelarem i en farem a daus de la mateixa mida que la sípia.
Notes
Emplatarem de la manera que més ens agradi.
Fent un dibuix intercalant la sípia i la patata.
Salpebrerem i afegirem el pebre roig i l'oli d'oliva.
Talment com si fos el pop a la gallega però amb sípia. La podem servir amb allioli si ens ve de gust.
Queda molt bé i és diferent.
Per un dia podem variar i acompanyar el plat amb un albariño ben fresquet.
Comparteix aquesta recepta: