Amanida amb xató
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un enciam de roure
- Una bossa d'escarola
- 100 g de tomàquets xerry
- 200 g de bacallà dessalat
- 100 g de tonyina
- 4 barretes de surimi
- 6 anxoves
- Un pot de salsa de xató
Utensilis
Un bol gros.
Elaboració
Rentem bé l'enciam, l'escorrem i el posem en un bol gran. El barregem amb l'escarola.
Afegim els tomaquets tallats per la meitat, la tonyina, les anxoves tallades a trossos petits, el bacallà esqueixat o tallat a trossets i les barretes de surimi tallades a rodanxes.
Afegim oli a la salsa romesco per fer-la més clara i anem tirant cullerades de salsa a l'amanida, removent de manera que quedi ben impregnada.
Es pot fer amb temps i deixar-la reposar fins l'hora de dinar.
Notes
Jo he fet servir salsa de xató de la marca "Molí de pomerí". Està molt ben aconseguida.
Aquesta amanida També es pot menjar l'endemà d'haver-la fet. queda més amarada, però també és molt bona.
Comparteix aquesta recepta: