Diferents "PESTOS"
Ingredients
Pesto de tomaquets secs:
- 1 tassa de tomàquets secs,
- 3 cullerades de julivert,
- 1 cullereta de pasta d'all,
- 3 cullerades de nous torrades,
- 1 decilitro d'oli d'oliva,
- Sal i pebre
Pesto d`olives negres:
- 250 grams d'olives negres,
- 100 g d'ametlles torrades,
- Formatge provolone,
- 2 cullerades d'alfàbrega fresca,
- Sal, pebre, i
- 1 decilitre d'oli d'oliva extra verge
Pesto picant:
- 2 grans d'all,
- Un manat de julivert,
- 25 grams de pinyons,
- Dotze filets d'anxoves,
- Sis olives desossades,
- Dos ous durs,
- Tres cogombres i
- 25 grams de tàperes.
Elaboració
PESTO DE TOMÀQUETS SECS:
Hidratar els tomàquets secs amb aigua calenta.
Un cop hidratats, escórrer i picar.
Picar les nous i el julivert.
Posar tot en un bol, afegir la pasta d'all i condimentar amb sal gruixuda i pebre.
Incorporar l'oli d'oliva i barrejar.
Servir sobre un deliciós pa de camp o pa torrat
PESTO D'OLIVES NEGRES:
descarozar les olives i picar.
Picar les ametlles.
Tallar el formatge en petits cubs.
Picar a fina juliana l'alfàbrega.
Posar tot en un bol i condimentar amb sal, pebre i oli d'oliva.
Barrejar.
Utilitzar aquest pesto en un deliciós plat de pasta seca.
PESTO PICANT:
Tritureu en un morter o amb un turmix dos grans d'all, un manat de julivert, 25 grams de pinyons, dotze filets d'anxoves, sis olives desossades, dos ous durs, tres cogombres i 25 grams de tàperes. Afegir a la pasta dos rovells d'ou i muntar amb 2,5 decilitres d'oli, com si s'anés a elaborar una maionesa.
Afegir al conjunt resultant 1 cullerada de vinagre, pebre i sal.
Aquesta salsa és un bon condiment per a peixos rostits.
També la cuina italiana l'ha fet popular, en demostrar la seva capacitat per conferir personalitat el mateix a una pizza que a uns espaguetis o uns macarrons.
Comparteix aquesta recepta: