Patates a la provençal
Categoria:
Típica de:
Estació:
Ingredients
- 1 quilo de patates
- 200 grams de gamba pelada
- 200 grams de bolets
- 2 ous
- 1 ceba
- 1 / 2 tassa de brandi
- 3 cullerades de farina
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- sal al gust
- pebre mòlt al gust
Elaboració
Coure les patates en abundant aigua amb sal uns 20 minuts. Pelar i fer puré (que quedi ben espès (sec), posteriorment farem boles per omplir), afegir un ou, remenar bé fins que estigui ben incorporat al puré i afegir l'altre, assaonar amb sal i pebre.
Peleu la ceba i picar-molt fina.
Netejar i rentar els bolets i tallar-les a trossets.
Escalfa una cullerada d'oli en una paella.
Ofega la ceba i, quan estigui transparent, afegir els bolets i les gambes i sofregir tot junt uns 7 minuts, regar el sofregit amb el brandi i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi una mica.
Forma boletes amb el puré de patates, fer-los un forat amb el dit i introduir una mica del sofregit de bolets i gambes.
Torna a tancar les boles, passar-les per farina i fregir-les en abundant oli calent.
Servir acompanyat d'una amanida de tomàquet i enciam o al gust.
Comparteix aquesta recepta: