Cargols de la Iaia Quima
Ingredients
- 2 Kg. de cargols bovers o millor vinyals (perquè tenen la closca mes dura)
- 1 conill petit trosejat
- Costella de porc a daus
- 1 botifarra grossa
- 1 cabeça d'alls
- 2 bitxos petits
- Ceba
- Tomàquet
- Julivert
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre vermell
- Pebre negre
- Farigola, romaní, fonoll i llorer
- 2 cullerades de farina
- Ametlles
- 1 llesca petita de pa torrat
- 1 got petit de vi ranci o un raig de conyac
Elaboració
Netejar-los primer dins un safareig a raig d’aigua i amb abundant sal i vinagre, fins que deixi de sortir tota la bava (aprox. ½ hora.)
Posar-los en una olla ben grossa amb aigua freda, 1 cabeça d’alls, sal i un manat de farigola, romaní, fonoll i bastant llorer. Que l’aigua no acabi d’arribar fins a dalt a foc molt lent; quan comencin a sortir de les closques, apujar el foc al màxim -temps total d’ebullició 1 hora i ½ -.
Rostir la costella de porc tallada, treure-la, i rostir el conill (salpebrat) i la botifarra a trossos amb dues fulles de llorer. Treure-ho tot, i guardar el fetge a part, per la picada.
Sofregir bastant-te ceba i tomàquet amb una mica de pebre vermell i dues cullerades petites de pebre negre, julivert, sal al gust i 2 bitxos petits. Tirar-hi els cargols, dues cullerades de farina, posar-hi la costella i la botifarra (feta a trossos)i l'aigua.
Fer la picada amb 1 all, les ametlles, un all, la llesca de pa torrat i el fetge del conill. (també es pot afegir al morter ½ copa de vi ranci o un raig de conyac).
Posar aigua a la cassola fins que cobreixi just els cargols, fer la xup-xup 1 hora i, finalment, afegir-hi el conill i la picada (i que hi estigui uns 10/15 minuts).
Comparteix aquesta recepta: