Pastís de tomaquet, mozzarella i alfàbrega
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 ous
- 150 gr de farina
- 1 sobre de llevat en pols
- 80 cc d'oli d'oliva 2
- 125 cc de llet sencera
- 100 g de formatge gruyere ratllat
- 200 gr de formatge mozzarella
- 2 tomàquets pera
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 8 fulles d'alfàbrega
- Sal i pebre
Elaboració
Escaldar els tomàquets, pelar-los i treure les llavors. Tallar-los a daus i passar-los per una paella amb una cullerada d'oli, la sal i el pebre. Reservar i esperar que es refredi. Afegir l'alfàbrega tallada a tires.
Tallar la mozzarella a daus i barrejar-la amb el sofregit de tomàquet.
Preescalfar el forn a 180º.
Batre els ous amb la farina i el llevat.
Incorporar a poc a poc l'oli i la llet tèbia.
Ratllar el formatge gruyere i afegir-lo a la barreja.
Afegir el tomàquet sofregit amb la mozzarella i barrejar.
Abocar-ho en un motlle de silicona i coure al forn a 180º durant 45 minuts.
Deixar refredar i desmotllar.
Notes
Es serveix tallat en porcions i es pot menjar calent o fred.
De vegades el serveixo en un plata ja tallat sobre una base d'enciam, tomàquet cherry i vinagreta de mòdena.
Comparteix aquesta recepta: