Suquet

Categoria:
Típica de: Espanya → L'Empordà
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

En una cassola, a foc viu, es posa un bon raig d'oli i un pessic de sal i s'hi fregeix el fetge del peix.
Un cop fregit, es posa al morter.
En el mateix oli s'hi fregeix la patata, tallada a rotllanes, rentada i eixugada, fins que sigui rossa.
Llavors s'hi afegeix la ceba, picada ben fina.
Quan la ceba també sigui rossa, es baixa el foc al mínim i s'hi posa el tomàquet, ratllat, que també es deixa coure bé.
Mentre, es pica el fetge amb els pinyons, el safrà, els alls pelats i la galeta.
Quan el sofregit ja fa una confitura, s'hi posa el peix, net, escatat i tallat a rodanxes, la picada i un got de vi blanc o un raig de rom blanc.
Quan fa una mica que cou, es sacseja suaument la cassola, per diluir la picada sense esmicolar el peix.
Es deixa acabar de coure fins que el peix ja no sigui cru.

Notes

Olla de peix que es feia a la barca. Un dels millors plats de l'Empordà (que és quasi com dir del país).


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se