Truita de carbassó, patata i ceba
Categoria:
Tipus de plat: Truita
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 5 ous
- 400 g de carbassó
- 200 g de patates
- 200 g de ceba
- Oli d'oliva
- Sal
Utensilis
Una paells que no s'enganxi
Elaboració
Pelem les patates i els carbassons i els tallem a quadrets prims.
Pelem les cebes i les tallem en juliana.
Posem una paella fonda al foc amb bastant oli i quan estigui calent, tirem les patates ben escorregudes.
Les deixem fer durant uns 5 minuts remenant bastant sovint i a continuació afegim la ceba i el carbassó.
Deixem fregir, primer a foc viu, remenant de tant en tant i quan es comencin a daurar les verdures, baixem una mica el foc perquè no es cremin i les deiem fer.
Quan estiguin una mica rosses, ja les podem colar per treure l'excés d'oli.
Batem els ous en un bol fondo i afegim el sofregit de patata i ceba.
Posem la paella al foc amb una mica de l'oli de fregir les verdures i quan estigui ben calent, tirem la barreja d'ous, carbassó, patata i ceba. L'escampem bé per tota la paella i remenem a perquè es cualli una mica lòu.
Desprels deixem de remenar i anem punxant el fons de la truita perquè es vagi coent l'ou.
Baixem el foc i la deixem fer durant uns 3 minuts.
Agafem una safata rodona o un tombatruites i li donem la volta.
La deixem fer durant 3 minuts més a foc lent.
Si al tombar-la veiem que no està prou feta, li podem tornar a donar la volta.
Tanquem el foc i la deixem 2 minuts a la paella.
La treiem del foc, deixem refredar una mica i ja la tindrem a punt de menjar.
Notes
El pes de les verdures l'he calculat després de pelar-les.
La truita ha de quedar ben feta per dintre, però a mi m'agrada deixar-la una mica crua.
Per fora ha de quedar daurada, sense que es cremi.
Comparteix aquesta recepta: