Coca de pinyons
Categoria:
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pasta de full (una peça per coca)
- Sucre a gust
- Un ou
- Una mica de farina
- 100 grams de pinyons
Utensilis
Un corró de fusta o similar.
Elaboració
Posarem un grapadet de farina al marbre de la cuina, i a sobre, hi posarem la pasta de full, que afinarem amb un corró.
Li donarem forma rodona, quadrada o rectangular (a gust).
Seguidament, mitjançant una forquilla, anirem perforant la massa, per tal que pugi de forma igualada.
Batrem l'ou sencer, i amb l'ajut d'un pinzell, pintarem la massa.
Seguidament, hi escamparem un bon grapadet de sucre.
Finalment, hi afegirem per sobre els pinyons, i ja ho podem enfornar.
Notes
Cal tenir cura en posar-la al forn, donat que s'enrosseix de seguida. Cal posar-la a 180 graus, però només encès el forn, i quan és calent, ficar-la a la graella del mig.
Comparteix aquesta recepta: