Ous al plat
Ingredients
- 2 ous
- 2 cullerades de tomàquet fregit
- 2 tallets de pernil
- 2 rodanxes de xorisso
- Una cullerada sopera de pèsols
- Una cullerada de mantega
Utensilis
Safates individuals especials per fer ous al plat
Elaboració
Posem al fons de la safata uns trossets de mantega i afegim les dues cullerades de tomàquet fregit.
Separem les clares dels rovells i les posem a sobre de la safata.
Reservem els dos rovells per separat. Els podem deixar dins de la seva closca.
Posem pel voltant de la clara el pernil, el xorisso i els pèsols, que haurem bullit abans durant 5 minuts.
Posem per sobre uns daus de mantega.
Enfornem els ous uns deu minuts, fins que la clara quedi quasi quallada.
Afegim els rovells i tornem a enfornar durant uns tres minuts, vigilant que el rovell no quedi cuallat.
Notes
Les safates no han de ser gaire petites perquè si ho són, es poden trecar els rovells, com m'ha passat a mi.
Comparteix aquesta recepta: