Sofraja de vedella amb pomes i nous
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Sis talls de Sofraja de vedella de 250 grams cadascun
- 200 grams de nous pelades
- Sis pomes Golden
- Oli d'oliva
- Farina
- Sal
- Vi negre a dojo
- Dues cebes
- Dues pastanagues
- Pebre negre en gra
- Sis alls pelats
- Sis tomàquets madurs
- Dues branques d'àpi
- Un pot de bolets variats
Utensilis
Un atuell de plàstic fondo
Una cassola de terrissa gran
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Una cassola de terrissa gran
Elaboració
En un recipient fondo posem: els talls de sofraja salpebrats, la meitat de nous pelades, les pomes Golden pelades i tallades a trossos (només tres) les altres les reservem, dues cebes pelades i tallades a juliana, els alls pelats, l'api tallat, els tomàquets tallats i les pastanagues tallades.
Seguidament, afegim els grans de pebre negre, i ho cobrim amb vi negre, i ho deixem macerar 20 hores, abans de fer-ho. (un dia per altre).
El dia de fer-ho, agafem totes les verdures, i les posem a fregir en una cassola amb oli d'oliva.
A part, agafem els talls de sofraja, els enfarinem i els fregim en una paella amb oli d'oliva, un cop fregits, els reservem. Un cop cuites les verdures, hi afegim aigua i deixem que coguin una estona més.
Després, passem la batedora elèctrica i ho passem pel colador xinès amb l'ajuda de la mateixa batedora, i ho posem en la cassola de terrissa on acabarem de fer la recepta.
Afegim els talls de sofraja i deixem que coguin a foc lent, fins que la carn estigui cuita. Seguidament, afegirem la resta de pomes i nous, el pot de bolets, i deixarem que cogui tot plegat fins que tot el conjunt estigui ben cuit, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola.
Notes
Aquesta recepta, l'anomeno Sofraga de vedella, que és com s'anomena a l'Ossobuco en català, encara que ja ens hem acostumat a demanar-la a la carnisseria, pel seu nom en Italià.( Ossobuco).
Comparteix aquesta recepta: