Quiche Lorraine (tartaletes salades)
Categoria:
Tipus de plat: Tapes
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 làmina de pasta salada (quebrada/brisa)
- 200 gr. nata líquida
- 1 ou
- Pebre negre
- Sal
- I el farciment desitjat (pernil dolç, formatge, frankfurt, tonyina, roquefort, foie, etc..
Elaboració
La pasta salada és molt fàcil de fer, però si no la voleu fer, encara és més fàcil comprar-la feta al súper.
En aquest cas utilitzo uns motlles del fabricant SILIKOMART que he comprat a Itàlia i que són fabulosos. Són més còmodes que els de metall de tota la vida. T'oblides de fer servir mantegues, farines i sobretot de netejar-los. Aquí si que no convé ser massa tradicional i procurar innovar si és per una millora.
Un cop tenim la làmina estirada i apunt, tallarem la mida dels motlles que tinguem.
Omplirem els motlles.
Seguidament hi posarem el farciment que més ens agradi.
En aquesta ocasió he fet uns amb una mica de xai al forn que m'ha sobrat del día anterior i una mica de formatge emmental.
Uns altres amb formatge de bola Edam, pernil dolç i parmesà.
I finalment, els més petitets, amb una mica de roquefort i ceba.
Amb l'ou ben batut, incorporarem la nata, una mica de sal i una mica de pebre. Així de fàcil.
Omplirem tots els motlles amb aquesta barreja.
Que no rebosi el líquid. Penseu que desprès al forn la nata agafarà consistència i pujarà una mica.
Enfornem a 180º graus durant uns 12-14 minuts.
La silicona d'aquests motlles aguanten temperatures superiors a 270 graus, així que cap problema nanus. Em penso que els podeu trovar al Corte Inglés o si no a la web directament.
Però no foteu el borinot, eh?
Si necesiteu ajuda en aconseguir qualsevol dels productes o artefactes que utilitzo....no dubteu en contactar amb mi. Serà un plaer ajudar-vos.
Ja gairebé les tenim cuites......quina pinta , eh?
Les deixeu refredar 5 minutets.
Surten soles del motlle....no se us engantxaràn mai així.
I ja les tenim apunt.
Les he servit amb unes gotes de salsa picant Walmer i un polsim de ceba cuita amb pebre negre.
D'aquelles "mariconades" que quedes bé amb tothom, oi?
Inga.
Comparteix aquesta recepta: