Ametlla crocant
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Ametlla granillo
- Sucre
- Vainilla
Variants:
- Hi ha gent que afegeix una mica d'aigua i/o glucosa
- Es poden afegir unes gotes d'esència de llimona
Elaboració
He comprat una bossa d'ametlla "granillo" a l'Àrea de Guissona.
Si es marcona millor, és la més bona.
En un caçó barrejarem 10 cullerades d'ametlla, 8 de sucre gra i una de vainilla en pols
Anirem remenant....continuament...evitant que s'enganxi i/o que es cremi del cul. Aquesta és una recepta de molta paciència. Potser heu d'estar així 10 minuts.
Mica en mica anirà agafant color.
Quan ja estigui fet el crocant...l'abocarem en un marbre o paper cuisson....per refredar-lo
Escampeu-lo bé....per què si ho deixeu tot junt se us pot fer una pilota.
Molt bé. Ara a esperar que es refredi.
Un cop fred veureu que s'han fet "clapes" d'ametlla que es poden esmicolar fàcilment amb les mans.
Ja tenim fet el nostre crocant. Guardeu-lo en un lloc fresc i sec, però fora de la nevera.
Per exemple, el podeu utilitzar per a fer un Pastís de la Diada.
Bon Profit !!!
Notes
Us passo la recepta de l'ametlla crocant (o crocanti) que s'utilitza molt per a decorar pastissos. No estem parlant d'ametlles garrapinyades, eh?, senzillament, crocant.
El podeu comprar fet, si, però no sé que els posen que saben molt diferents. No costa gens de fer...i notareu la diferència amb els que venen fets.
Comparteix aquesta recepta: