Pasta carbassons i gambes
Categoria:
Tipus de plat: Pasta
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 gr. de qualsevol pasta curta
- 300 gr. de gambes pelades
- 2 gambes per cap amb closca per decorar
- 2 carabassons mitjans
- 1 ceba petita
- 1 sobre de safrà
- Vi blanc
- 1 ampolleta de nata per cuinar
- Oli, sal, pebre, julivert
Elaboració
En una paella ampla, coeu les gambes amb closca amb dues cullerades d’oli.
Reserveu-les.
A la mateixa paella afegiu-hi la ceba trinxada molt finament i deixeu-la fins quan es torni transparent.
Afegiu-hi les gambes pelades i mig vas de vi i deixeu coure fins quan el vi s’evapori. Reserveu les gambes.
Afegiu una cullerada d’oli més i els carabassons tallats a daus molt petits. Quan estiguin fets, torneu a posar les gambes a la olla.
En un got escalfeu una mica la nata i dissoldreu el safrà. Afegiu la mescla a la paella i coeu per un 3 minuts. Adjusteu de sal i pebre.
Coeu la pasta i quan estigui al dente aboqueu-la a la paella. Remeneu, emplateu i decoreu el plat amb les gambes amb closca que heu reservat al principi i amb una mica de julivert picat
Comparteix aquesta recepta: