Fricandó
Ingredients
- 800 gr. de vedella (tapa plana)
- 250 gr. de ceba
- 2 pastanagues
- 1 branca d'api
- 2 tomàquets
- 1 grapat de cama-secs
- 1 l. de brou
- 1 copa de brandi
- Farina
- 2 fulles de llorer
- Oli
- Sal
- Pebre
Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 10 ametlles
Elaboració
Salpebrar els talls de carn, enfarinar i fregir en una paella. Reservar en una cassola.
A la mateixa paella, posar la ceba, la pastanaga i l'api a sofregir (tot picat menut); al cap d'una estona tirar el tomàquet ratllat i deixar coure uns minuts. Quan el sofregit estigui fet, afegir una mica de brou i passar per la batedora fins que quedi ben fi.
Abocar el sofregit a la cassola amb la carn, tirar el brandi i deixar coure fins que redueixi, afegir el brou, el llorer i deixar coure una mitja hora aproximàdament, llavors afegir els cama-secs, que haurem tingut en remull, i deixar al foc mitja hora més.
Preparar la picada, incorporar al fricandó i passats uns minuts, ja es pot emplatar i servir.
Comparteix aquesta recepta: