Caragols dolços i cuents
Ingredients
- 40 caragols per persona
Per la salsa:
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 1 cullerada petita de pebre vermell dolç
- 1 fulla de llorer
- 1 bitxo
- 15 avellanes torrades
- 1 presa de xocolata
- 1 cullerada petita de sucre
- 1 cullerada sopera de farina
- Sal i oli
Elaboració
Els caragols: els caragols es posen en una olla amb aigua freda i es deixa arrencar el bull i s'escorren, això ho fem dues vegades i a la tercera i posem sal a l'aigua.ben escorreguts.
per fer la salsa: posem oli en una paella per fregir la ceba, el tomàquet (net i pelat), i un cop estiguin els ingredients fregits afagir-hi el pebre vermell, la fulla de llorer, i desfem la xocolata, el sucre i la farina. finalment l'acabem de coure amb aigua, ho rectifiquem de sal.
el bitxo es fa bullir amb aigua i depen del coent que és, s'afageix a la salsa tanta aigua de bulllir-lo com sigui necessària.
tirem tots els ingredients en un pot per triturar-los, més les avellanes i menys la fulla de llorer, un cop triturat ho colem en un colador xinès.
la cassola: hi posem els caragols i la salsa a foc lent sense deixar-ho de remenar. 10 minuts.
Comparteix aquesta recepta: