Pastís de formatge i xocolata
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 6ous
- 250g de mató
- 250g de formatge tipus Philadelphia
- 100ml de nata líquida
- 50g de mantega a temperatura ambient
- 80g de maicena
- 150g de sucre
- Mig sobret de llevat Royal
- Un pessic de sal
- Un parell de cullerades (de sopa) de xocolata en pols
Elaboració
Posem al forn un recipient amb aigua on després hi posarem el motlle per coure el pastís al bany maria i l'engeguem a 150º.
Muntem les clares a punt de neu ben fort ajudant-nos amb el pessic de sal i les reservem.
Barregem el mató, el formatge crema, la nata i el sucre.
Batem els rovells amb el sucre fins que estiguin una mica escumosos. Hi afegim amb cura la farina de blat barrejada amb el llevat. Posem aquesta barreja amb la feta amb els formatges .
Agafem la quarta part d'aquesta barreja i la separem per afegir-hi les dues cullerades de xocolata
Després a poc a poc i remenant amb cura hi afegim les clares a punt de neu (les tres quartes parts a la barreja sense xocolata i la resta a la que si que en porta)
Ho posem en un motlle untat amb una mica de mantega, primer hi posem la barreja blanca i al damunt la que porta xocolata. Ho posem al forn al bany maria més o menys una hora.
Ho punxem amb un escuradents i quan surti net ja està llest. Deixeu que es refredi dins el forn, una mica obert.
Quan estigui totalment fred es pot treure del motlle i ja el teniu a punt per menjar.
Notes
Es fa al bany maria!
Comparteix aquesta recepta: