Sopes mallorquines
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Mallorca
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una col
- Una col-i-flor
- Un manat de grells
- Tres tomàtigues de ramellet
- Sopes de pa
- Oli,sal i pebre bò
- Opcionals verdures, com mongetes,col de bruseles,carxofes...
- Opcional carn, conm xulla,llom de porc, botifarrons...
Elaboració
Tallam totes les verdures ben menudes i les sofregim amb un raig d´oli d´oliva.
Ratllam les tomàtigues (sense pell)hi ho afegim. Salpebram.
La recepta original no ho dur,però a mí m´agrada posar-hi una mica de prebe vermell cohent en polç.
Omplim d´aigua fins que tapi les verdures,i deixam bullir a foc suau devers 3 quarts d´hora.
Si hi volem afegir carn,la posarem a sofregir juntament amb les verdures.
Notes
Per emplatar posaren tres o cuatre tallades de pa de sopes (es un pà llescat molt fi)dins el plat o greixonera,i hi abocarem ses verdures amb una micona de brou.
Podem fer una picada d´all i julivert,mesclar amb oli d´oliva,i afegir-ne una micona damunt les verdures abans de servir el plat.
També ho podem menjar amb un ou estrellat damunt, amb un boçí de sobrassada torrada.Bónissim.
Comparteix aquesta recepta: