Fideuà de shitake amb botifarra
Ingredients
- 250 g de bolets shitake
- Una botifarra de carn magra
- 300 g de fideus de número 2
- 4 cebes tendres mitjanes
- 2 alls tendres
- 1 litre de brou de pollastre
- 6 tomàquets de ramallet o madurs
- Una mica de sobrassada o pebre vermell
- Una copeta de vi blanc
- Oli d'oliva
- Pebre negre i sal
Elaboració
Renteu els bolets shitake i talleu-los a quarts. Talleu la botifarra a trossos d'uns 2 centímetres. Talleu les cebes tendres a dauets incloent part de les fulles verdes. Talleu els alls tendres a la mateixa mida que les cebes. Ratlleu els tomàquets de ramallet o madurs.
Poseu el brou de pollastre al foc per tal que bulli. Poseu una cassola al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Quan estigui calent, fregiu la botifarra fins que quedi dorada. La reserveu. Fregiu els bolets shitake posant-lis un polsim de sal i un polsim de pebre negre. Deixeu que treguin l'aigua i quan ja se l'hagin begut, els reserveu. Poseu a fregir les cebes i els alls tendres. Quan veieu que comencen a dorar-se afegiu el tomàquet triturat i li poseu una mica de sal. Deixeu que el sofregit es vagi fent a foc lent. Quan veieu que es posa sec li fegiu la copa de vi blanc i quan hagi reduit a la meitat li afegiu una mica de sobrassada o de pebre vermell. Remeu el sofregit. Afegiu el brou de pollastre que ja estarà bullint. Deixeu que continui bullint i mentres tant, en una paella apart, poseu a torrar els fideus fins que agafin el color dorat. Els aboqueu a la cassola i deixeu que es faci a foc mitjà durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, apagueu el foc, tapeu la cassola i deixeu que reposin uns 5 minuts. Ja ho podeu servir.
Comparteix aquesta recepta: