Spaghetti amb gambes
Categoria:
Tipus de plat: Pasta
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de spaghetti.
- 25 gambes crues, fresques o congelades.
- 200 grams de cloïsses petites fresques.
- 1 decilitre d'oli d'oliva.
- 1 gra d'all.
- 400 grams de tomàquet natural, pelat i trossejat.
- 1 ramet abundant de julivert tendre.
- Sal i pebre.
Elaboració
Renta i pela les gambes, tallar a rodanxes la meitat d'aquestes i la resta deixar-les senceres, per a adorn.
En una cassola, ofegar en oli l'all sencer i aixafat, retirar quan comenci a daurar-se.
Afegiu-hi les gambes senceres, i després les trossejades, deixar coure durant uns instants, a foc moderat.
Afegir la polpa de tomàquet trossejada i deixar coure uns 10 minuts.
Afegeix les cloïsses crues amb la seva closca, i la meitat del julivert, assaonar amb sal i pebre i deixar coure uns minuts més.
Retirar del foc i reservar.
Coure la pasta amb aigua bullint, lleugerament salada, remenant durant la cocció.
Quan estigui cuita al dente, escórrer-la i abocar-la en una safata de servir i condimentar amb la salsa reservada.
Adornar al voltant amb les gambes senceres i escampar per sobre el julivert, picat molt fi.
Servir ben calent.
Comparteix aquesta recepta: