Sardines amb llit d'alls tendres
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 sardines de la costa
- 2 manats d'alls tendres
- 2 tomàquets vermells
- Sal
- Oli
- Pebre
Elaboració
Netejeu les sardines (no les renteu). Es poden eixugar amb un paper de cuina.
Peleu i talleu els alls (primer del través i seguidament a la juliana).
Tot seguit els fregiu amb poc oli i el foc no gaire alt, sense parar de remenar-los per a què no es cremin. Quan les tires més fines tinguin un color de palla, ja estàn llestos i els podeu retirar.
Poseu-los en un plat on previament hi haureu posat un paper de cuina perquè absorbeixi l'oli que puguin deixar.
Mentre, fregiu les sardines que ja tindreu netes, en el mateix oli que heu fet servir per fregir els alls (si cal, podeu afegir-ne una mica més de nou).
En acabar fregiu també els tomàquets previament partits pel mig, salats i empebrats.
Notes
Emplateu-les fent servir una safata on primer hi posareu el llit d'alls tendres, disposant pel damunt les sardines i donant el toc amb els tomàquets que podeu colocar al vostre gust...
Comparteix aquesta recepta: