Casarecce alla Norma
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de Casarecce o la pasta que mes t'agradi
- 500 grams de tomàquets
- 1 albergínia gran
- 100 grams de ricota salada
- 1 ceba
- 1 got d'oli d'oliva verge
- 2 grans d'all
- 1 ramet d'alfàbrega
- Sal i pebre al gust
Elaboració
Escaldar els tomàquets, pelar-los i tallar a daus.
Sofregir la ceba en 4 cullerades d'oli, afegir els tomàquets, els grans d'all sencers, les fulles d'alfàbrega tallades a trossos amb la mà, sal i pebre.
Mentrestant, tallar l'albergínia en daus, empolvorar amb sal i deixar alguns minuts en un colador.
Rentar ia continuació sofregir-la en una paella fins que estigui cruixent.
Coure els Casarecce en abundant aigua amb sal, escórrer-los i saltar-los a la paella amb la salsa de tomàquet i les albergínies.
Servir amb formatge ricota ratllat i fulles senceres d'alfàbrega.
Notes
Els Casarecce són originaris de Sicília, però també són característics d'altres regions del Centre i del Sud. Aquest exquisit format, el nom evoca l'antic origen de la cuina casolana, és una interpretació de la "pasta busiata" d'origen àrab obtinguda amb el "bus", la fina canya d'una planta en què s'embolicaven antigament els trossos de massa .
Comparteix aquesta recepta: